WordPress vs Wix website

Er zijn meerdere platformen waarmee een website gebouwd kan worden. Een website kan met WordPress worden gebouwd maar ook met Wix. Wat zijn de verschillen en wat is het beste?

WordPress website

WordPress is een CMS (Content Management System) dat oorspronkelijk is gemaakt voor het bouwen van blog websites. Echter wordt het tegenwoordig voor meer gebruikt dan alleen voor het bouwen van blog websites. WordPress kan door beginners worden gebruikt door een thema te kopen en met een “drag and drop” page builder een website in elkaar te zetten, maar kan ook door een ervaren website bouwer worden gebruikt met een handgemaakt thema om de website helemaal naar wens te krijgen.

Met WordPress worden dus websites gebouwd van weinig tot veel budget, je kan het zo gek niet bedenken en het kan in WordPress. WordPress heeft ook een enorme plugin bibliotheek waardoor het makkelijk uitgebreid kan worden. Populaire plugins zoals Yoast SEO maken het makkelijk om SEO te optimaliseren. Professionele websites kunnen dus gebouwd zijn met WordPress, het nadeel van WordPress is dat er wel technische kennis vereist is, in tegenstelling tot Wix.

Wix website

Met Wix kan iedereen een website bouwen, je hebt er bijna geen technische kennis voor nodig. Een website maken is zo makkelijk als de componenten die je wilt naar de plekken waar je het wilt hebben toe slepen. Echter komt gebruikersgemak met een prijs, Wix is beperkt op het gebied van SEO (Search Engine Optimisation), de website mooi maken op telefoon en in het alles kunnen aanpassen wat je wilt.

Wix is echt bedoeld voor de niet website bouwer om dan toch een simpele website in elkaar te kunnen zetten. Maar niet bruikbaar voor een bedrijf die een professionele website wilt, die ook goed in Google vindbaar moet zijn. Er zijn tegenwoordig ook website bouwers die met Wix een website voor je bouwen maar die raad ik af. Op de lange termijn ga je dan tegen problemen aanlopen, goedkoop is duurkoop.

Conclusie

Zie hieronder nog een korte vergelijking. Ik raad ieder bedrijf een WordPress website aan omdat een professioneel uitziende website, die ook mooi is op telefoon en voor SEO goed is ingesteld je een stapje voor zet ten opzichte van je concurrenten. Zeker omdat dat niet eens super duur hoeft te zijn, het is eigenlijk altijd wel de investering waard. Neem vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies over wat het beste platform is voor jouw website.

WordPress

  • Voor professionele websites
  • Krachtig platform met plugins om bijna alles voor elkaar te krijgen
  • Wel technische kennis nodig

Wix

  • Voor DIY simpele websites
  • Beperkt maar wel simpel in gebruik
  • Geen technische kennis nodig

Lees meer