Website: goedkoop is duurkoop

Regelmatig komen nieuwe klanten bij mij met de vraag of ik aanpassingen kan doen aan hun huidige website. Klanten gaan er vaak vanuit dat alle aanpassingen mogelijk zijn, echter is dat niet altijd het geval. Dat is vaak het gevolg van een goedkoop is duurkoop website.

ThemeForest template website

Je kan tegenwoordig op websites als ThemeForest een thema kopen waarmee je binnen no time een prachtig uitziende website live hebt. Dat wordt daarom ook steeds vaker door website bouwers gedaan. Echter zitten hier ook nadelen aan verbonden. Thema’s worden niet altijd veel verkocht, en de ontwikkelaar krijgt alleen een eenmalig bedrag bij de verkoop van zo’n thema. Hierdoor kan het zomaar zijn dat het thema waar jouw website op draait na een aantal jaren niet meer wordt ge-update. Updates zijn essentieel voor een thema want als het thema niet meer werkt met een nieuwe WordPress versie of nog erger, dat er een belangrijk beveiligingsprobleem in je thema zit die de ontwikkelaar niet opgelost.

Je weet ook niet van wie je zo’n thema koopt. Is het een ervaren ontwikkelaar die een thema ook technisch goed in elkaar zet? Je ziet wel eens dat thema’s zo in elkaar zitten dat tientallen plugins nodig zijn om hem goed te laten functioneren. Je hebt dan eigenlijk een Jenga spel website. Zodra er iets moet worden aangepast, en je dus een blokje weghaalt. Kan er een hele hoop in elkaar zakken.

Buiten bovenstaande problemen is het ook vaak zo dat thema ontwikkelaars het thema bouwen om zo snel mogelijk een mooie website mee in elkaar te kunnen zetten. Maar vaak niet om hem makkelijk aanpasbaar te houden in de toekomst, wat juist belangrijk is want geen enkel bedrijf zit stil. Soms kunnen simpele aanpassingen al lastig zijn en vele uren kosten die met een goede website zo waren gedaan.

Conclusie

Er is een hoop meer aan een website dan hoe hij eruit ziet, de technische staat is ook belangrijk. Mocht je twijfelen of je nieuwe website bouwer je website wel goed bouwt, dan kijk ik graag even met je mee. Neem vrijblijvend contact op.

Lees meer