Belangrijk: WordPress PHP-versie upgraden

Wat is PHP?

WordPress is bijna helemaal geschreven in de programmeertaal PHP (Hypertext Preprocessor). Om WordPress te kunnen gebruiken heb je dus PHP nodig. Net zoals bij de meeste software heeft PHP meerdere versies en moet je upgrades doen voor nieuwe features.

Waarom is het belangrijk om je WordPress PHP-versie te upgraden?

Vaak is het zo dat nieuwere PHP-versies voor een merkbare snelheidswinst zorgen. Dit is al een belangrijke reden om te upgraden. Zeker als je van 5.x naar 7.x gaat zal je het echt merken. Er is echter nog een belangrijkere reden om te upgraden dan snelheidswinst. Het is namelijk zo dat iedere PHP-versie maar een beperkte tijd security updates krijgt. Zodra die tijd is verstreken is die PHP-versie niet meer veilig om te gebruiken omdat veiligheidsproblemen simpelweg niet meer worden opgelost.

Ook is het tegenwoordig zo dat WordPress een melding geeft als je beschikt over een te oude PHP-versie, waarbij de veiligheid dus in het geding komt. Bij zo’n melding is het dus echt tijd om te upgraden.

Kortom, je PHP-versie is belangrijk voor:

  • Veiligheid
  • Snelheid

Hoe controleer je welke WordPress versie je hebt?

Het is simpel om te controleren welke WordPress versie je hebt. Wanneer je in WordPress bent ingelogd, ga dan naar gereedschap en dan naar sitediagnose in de WordPress achterkant, vervolgens zal je jouw PHP-versie zien.

Hoe kan je je PHP-versie upgraden/updaten?

Als je je PHP-versie wilt updaten, moet je bij je webhosting zijn. Je kan vaak in een controlepaneel als cPanel of DirectAdmin zelf je PHP-versie aanpassen. Anders raad ik aan om simpelweg je webhosting provider te contacteren.

Controleer na het veranderen van je PHP-versie wel of je website nog werkt, het kan zijn dat dat niet meer zo is. Verander in dat geval de PHP-versie weer terug en zoek uit waar het mis ging.

Contact

Wil je dat ik je PHP-versie controleer of je PHP-versie vernieuw? Neem dan vrijblijvend contact op.

Lees meer