Waarom een SSL belangrijk is

We horen steeds vaker iets over een ‘SSL’. Wat is een SSL eigenlijk en waarom heb je dat nodig?

Wat is een SSL?

Het slotje linksboven in je browser heet ook wel een secure socket slayer (SSL). Een SSL is een beveiligde verbinding tussen de webserver en de gebruiker van de website (jij). Dit zorgt ervoor dat als je een wachtwoord invult op een website en je die verzendt, het wachtwoord niet zomaar kan worden afgelezen door iemand tussen de webserver en de gebruiker. Zonder SSL-certificaat wordt gevoelige data gewoon als leesbare tekst naar de webserver verzonden. Op die manier zou je cyber-criminelen de kans geven om je data af te tappen. Dit wil je dus voorkomen: door middel van een SSL.

Waarom een SSL?

Een SSL zorgt er dus voor dat gevoelige data uit handen van cyber-criminelen blijft. Maar er zijn nog meer voordelen aan een SSL. Een SSL is goed voor je search engine optimization, beter bekend als SEO. Google geeft je tegenwoordig hoger in de zoek ranking weer als je een SSL hebt. Verder bevordert een SSL de mate van vertrouwen die gebruikers in je website hebben. Mensen zien namelijk bij sommige websites een slotje in de browser en bij sommige websites niet. Ook al weet niet iedereen wat een SSL is, nog steeds kan je je afvragen wat veiliger en betrouwbaarder overkomt. Een slotje of geen slotje?

Voordelen:

  • Gevoelige data uit handen houden van cyber-criminelen
  • Meer vertrouwen in je website door gebruikers
  • Betere Google ranking
  • Een SSL is gratis

Wat kost zo’n SSL dan?

Ondanks alle voordelen is een SSL tegenwoordig gewoon gratis. Bij Letsencrypt kan je gratis SSL-certificaten krijgen. Momenteel is het zelfs bij bijna iedere webhosting provider mogelijk om zo’n gratis SSL-certificaat te krijgen. Dus: waarom zou je het niet doen?

Contact

Vind je het lastig om een SSL te implementeren, of wil je dat ik meekijk of jouw WordPress website goed beveiligd is?

Neem dan vrijblijvend contact op.

Lees meer