Laat je domein niet door je webbouwer registeren

Het is belangrijk om je domeinnaam, zoals bijvoorbeeld jouwbedrijf.nl, zelf te registreren in plaats van dit over te laten aan je websitebouwer. In dit artikel leg ik uit waarom dit van belang is.

Wat is een domein?

Een domein is dus bijvoorbeeld jouwbedrijf.nl, met toegang tot een domein kan je bepalen welke website op de domeinnaam wordt weergegeven. En niet alleen welke website, je kan ook “instellen” waar mails naartoe gaan die naar het domein worden verzonden.

Waarom is het belangrijk om je domeinnaam zelf te registreren?

Zoals net gezegd kan je dus met domein toegang instellen welke website wordt weergegeven. Het kan zijn dat je onenigheid met je websitebouwer krijgt en je jouw website door iemand anders wilt laten onderhouden. Of een nieuwe website bij een andere website bouwer wilt. Je kan inmiddels wel raden, wat je daarvoor altijd ten minste nodig hebt is toegang tot je domein.

Als de websitebouwer weigert om het domein op een nette manier over te dragen, sta je voor een groot probleem. Je zult dan gedwongen worden om een nieuwe domeinnaam te registreren. Dit betekent dat je je huidige positie in Google verliest en dat je overal je naamgeving moet wijzigen.

Daarnaast kan het voorkomen dat je websitebouwer plotseling ziek wordt of om een andere reden niet langer in staat is om aan jouw website te werken. Dan is het ook belangrijk om toegang te hebben tot je eigen domeinnaam, zodat je kunt overstappen naar een andere partij.

Conclusie

Het zelf registreren van je eigen domein is dus belangrijk. Bij mij laat ik klanten ook altijd hun eigen domeinnaam registeren, dat is wel zo netjes. Wil jij hulp met je domeinnaam in eigen beheer nemen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Lees meer