De 10 beste WordPress plugins

In deze post geef ik de 10 beste WordPress plugins naar mijn mening.

1. Yoast SEO

Yoast SEO is een van de meest gebruikte en fijnste plugins op het gebied van SEO. Hiermee kan je de meta tags van je pagina’s en posts instellen. Ook geeft deze plugin je tips om je SEO te verbeteren.

2. Advanced Custom Fields (PRO)

Deze plugin is erg handig voor de wat gevorderde gebruiker. Hiermee kan je velden aanmaken die je vervolgens dynamisch in kan laten vullen in bijvoorbeeld je thema template bestanden. Erg handig dus!

3. All-in-One WP Migration

Dit is eigenlijk een hele simpele plugin maar werkt goed en is handig om websites mee te migreren. Ook kan je er backups mee maken en die backups ook zelf downloaden naar je computer.

4. Classic Editor

Inmiddels is WordPress versie 5 released, maar niet alle plugins ondersteunen de nieuwe editor. Om dit probleem op te lossen kan je simpelweg de Classic Editor plugin installeren en dan is de editor weer zoals WordPress versie 4. Dit is erg fijn want dan kun je de developers van plugins nog wat extra tijd geven om de plugins bij te werken, terwijl je toch al versie 5 hebt.

5. Contact Form 7

Dit is een veelgebruikte plugin voor contactformulieren. Er valt voor de rest niet veel over te zeggen. Hij doet wat het doen moet en dat doet hij ook goed.

6. Google Analytics Dashboard for WP (GADWP)

Als je Google Analytics wilt gebruiken is dit een fijne plugin. Je kan per blogartikel zien hoe vaak die bezocht is, en ook op de dashboard pagina kan je je Analytics Status zien. Het fijne is dat je dan dus niet meer naar de Google Analytics website hoeft om je website statistieken in te zien. Ook plaatst deze plugin je meetcode.

7. Loginizer

WordPress beveiliging is belangrijk. Deze plugin zorgt er simpelweg voor dat er geen bruteforce attacks meer kunnen worden uitgevoerd op de admin login pagina van je WordPress installatie. Erg handig dus, ook is het natuurlijk belangrijk om lange en moeilijke wachtwoorden te gebruiken!

Zie ook “7 tips voor WordPress website veiligheid“.

8. SendGrid

SendGrid is een fijne plugin, als je die aan je SendGrid account koppelt met bijvoorbeeld de API key dan zal je geen problemen hebben met het aankomen van de WordPress mails, mits natuurlijk alles goed is geïnstalleerd. Ook kan je via de SendGrid plugin je contactformulieren verzenden, zodat je tenminste zeker weet dat je contact requests binnen krijgt.

9. WP Super Cache

Met deze plugin kan je met een hele simpele interface je website een stuk sneller maken doormiddel van caching. Wie wil dat nou niet? Een snelle website is erg belangrijk.

Zie ook “6 manieren om je WordPress website sneller te maken“.

10. ManageWP

Dit is vooral handig voor developers, beheer je veel WordPress websites dan kan je ManageWP gebruiken om ze allemaal in 1 dashboard te krijgen met de updates die beschikbaar zijn. Ze bieden veel meer features maar daar ga ik nu niet te diep op in. Je hebt de ManageWP plugin nodig om je WordPress installatie te koppelen aan het dashboard van ManageWP. Daarom staat deze er dus ook zeker tussen.

Contact

Heb jij hulp nodig met WordPress plugins? Neem dan vrijblijvend contact op.

Lees meer